September 20, 2015

Pastori

30760143730_6705e2361b_o

 

Olen Suomen ev.lut. kirkon pappi ja teologian maisteri Helsingin yliopistosta. Työskentelen Turun Katariinanseurakunnassa nuorten- ja nuorten aikuisten pastorina.

Teologinen osaaminen, sosiaaliset taidot, viestinnälliset valmiudet ja innostavuus ovat vahvuuksiani kirkon virassa. Nautin työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa. Saan kohdata ihmisiä vauvasta vaariin ja koen sen pappeuden yhtenä rikkautena.

Kirkko tarvitsee ihmisiä, jotka haluavat kehittää kirkkoa ja olla tavoittamassa ihmisiä eri tavoilla. Uskon, että tavat, toiminta ja rakenteet ovat muutettavissa. Viestin tulee olla sellaista, että se lähentää ihmisiä Jeesukseen, eikä vie heitä kauemmaksi!

Toivoisin, että kirkko olisi yhteisö, johon olet aina tervetullut omana itsenäsi. Yhteisö, jossa ihmiset opettelevat tuntemaan toinen toisensa, itsensä ja Jumalan. Yhteisö, joka vaikuttaa tämän ajan keskellä. Haluan pastorina olla rakentamassa tällaista kirkkoa.

Valmistuin teologian maisteriksi keväällä 2015. Pääaineeni oli Uuden Testamentin eksegetiikka. Olen suorittanut kirkon virkaan vaadittujen opintojen lisäksi uskonnon ja terveystiedon opettajan pätevyyden. Sivulle on tulossa jatkossa artikkeleitani, saarnoja sekä muuta teologiaan liittyvää materiaalia.

 

Saarnat

Loppiaisen 6.1.2017 saarna (YLE Radio 1)

Joukko miehiä lähtee matkalle kaukaa Idästä. He ovat etsimässä jotakin. Matka on pitkä, tuhansia kilometrejä. Vaarallinen ja vaikea matka saa heidät kysymään itseltään; mitä me olemme etsimässä. Monet myös kysyvät heiltä tätä samaa. Lopulta osa joukosta löytää sen, mitä he ovat etsimässä. He löytävät Jeesuksen. Lue lisää

 

Tuomiosunnuntain saarna 20.11.2016 ( Maata Näkyvissä festarit, sanajumalanpalvelus)

”Entä jos kuningas palaakin huomenna, onko vielä maailma valmiina, voiko katsoa silmiin vai vaipuuko kyyneliin?” Tämä KLS:n hieno biisi Kuningas palaa, kertoo omin sanoin tästä tämän päivän Raamatuntekstistä. On olemassa Kuningas, joka palaa takaisin vielä kerran. Kaikki ihmiset tulevat Hänen eteensä. On taivas ja kadotus, joko meidät armahdetaan tai tuomitaan. Lue lisää

 

24. sunnuntai helluntaista saarna (YLE Radio 1)

Kenelle tulisi olla kuuliainen? Milloin kuuliaisuus perheelle on ollut hyve, milloin taas kuuliaisuus omalle kylälle, kaupungille, tai valtiolle on noussut kuuliaisuuden ihanteeksi. Myös tänään Suomessa joudumme kysymään itseltämme: kenelle olemme kuuliaisia? Ja miten kuuliaisuus näkyy elämässämme? Tänään reformaation juhlavuoden aloituspäivänä, meidän hyvä palauttaa mieliimme Lutherin kahden regimentin oppi. Sen mukaan Jumala on asettanut esivallan, jota kohtaan meidän tulee olla kuuliaisia, eikä vain rangaistuksen pelosta, vaan myös omantunnon tähden. Verot on maksettava, nopeusrajoituksia noudatettava ja viranomaisia kuunneltava. Lue lisää

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *